28/7/16

Noticies


Ja la tenim açi !!!

Benvolguts amics, un any més vos presentem la CURSA i MARXA TRENCAMOLES de XERT.

Aquesta prova enguany celebrarà el seu 6è aniversari i, des d'ací volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots els que, en edicions anteriors, heu omplert de color i ambient el poble i les muntanyes de Xert. Vosaltres heu fet que any rere any la Trencamoles es convertisca en un referent en les curses de muntanya.

Per la nostra part continuem treballant per a oferir el tracte que tots els participants es mereixen i enguany, com a celebració del nostre 5è aniversari, tenim moltes sorpreses que vos anirem desvelant poc a poc ...

Així que .... arranquem !!!!

----------------------------------------------------------------------------
DUBTES QUE ENS FEU ARRIBAR ...

QUI ÉS CORREDOR LOCAL? 
* Serà considerat corredor local, tot aquell participant que conste empadronat a Xert i/o siga soci de l´Agrupació de Muntanya el Turmell. 

QUI POT PARTICIPAR EN LA MARXA NO COMPETITIVA? 
* Majors d'edat. 
* Menors d'edat a partir de 14 anys amb autorització firmada 
* Menors de 14 anys amb autorització firmada i "acompanyats" d´un adult.

-------------------------------------------------------------------QUI POT PARTICIPAR EN LA CURSA? 
* Majors d'edat 
* Menors d'edat a partir de 16 anys amb autorització firmada

Les autoritzacions es poden descarregar al web www.tdpevents.es.

-------------------------------------------------------------------

MOLT IMPORTANT: 
Les formes d'inscripció són les següents:

ON LINEEnllaç web - Pagament únicament per targeta de crèdit.

En la web podreu omplir les vostres dades i realitzar el pagament per mitjà de targeta.

TRANSFERÈNCIA: En este cas, haureu d'enviar justificant de la transferència i DADES d'inscripció a: lagrupaturmell@hotmail.com

EN COMERÇOS COL·LABORADORS: Omplint les dades del triptic i pagant al mateix comerç.

Les inscripcions que s'hagen realitzat on line i no es realitze el pagament per targeta seran anul·lades i esborrades del sistema. No es pot fer l´inscripció per web i pagament per transferencia.

11/11/13

Detall del recorregut

LA MOLA MURA - LA MOLA LLARGA - LA MOLETA REDONA ...

Ja tenim açi la V edició de la nostra benvolguda Trencamoles ...  i de ben segur que no et deixarà indiferent ...


Eixim del poble i prompte ens enfilem cap a la part antiga de Xert, en busca de l’Església Vella. Sense massa temps per escalfar els músculs, comencem a pujar, i l´empedrat carrer Fredes ja ens donarà el primer toc d´atenció ; al final l’església Vella serà testimoni del pas de tots els corredors.




En arribar a l’església, ja ens endinsarem en la primera senda que en portarà fins la font de l´Auvelló. Amb una primera baixada  tècnica.

En el següent enllaç podreu veure un video de la baixada de l’ edició 2012  https://www.youtube.com/watch?v=81IQjjPc63A.


El recorregut continuarà pel camí les roques, una senda escarpada on l´agilitat i els turmells forts facilitaran l’anar guanyant temps respecte als perseguidors, ja que el terreny no és pla i obliga a estar atents en tot moment.


 Seguidament la primera ascensió, una sendera d´aproximadament 2 km ens portarà fins el Molló, des d´on seguirem pujant, esta vegada per pista fins arribar al primer avituallament situat a les antenes de la Mola Murà (aprox. Km 5).

Comença l´autèntica TRENCAMOLES !!!


Estem a la Mola Murà, la primera i ja coneguda per tots els que ens vau acompanyar l´any passat. Senderes estretes, zones tècniques i unes vistes increïbles, ens portaran fins a la segona baixada tècnica que ens farà abandonar la primera de les moles i serà en este punt on ens acomiadarem dels nostres amics els senderistes i ens endinsarem en el nou traçat de la cursa.

Segurament a estes alçades de la cursa ja haureu vist el que ens espera, creem i tenim l’esperança que per la proximitat de les tres moles, i una vegada el grup principal de participants s’hagi estirat, es formarà una multicolor fila de corredors pujant i baixant les dos moles següents, que li donaran un toc molt especial a la cursa.


Com dèiem, després de baixar la Mola Murà, un nou sender ens aproparà a la Mola Llarga, abans podrem agarrar forces al segon dels avituallaments, Km 10 aprox. L´imponent Mola Llarga espera per veure com anem de forces i minvar-les una mica més. Una vegada coronada, ens podem permetre uns segons per a contemplar les vistes que ens ofereix. Tot seguit tindrem que obrir-nos camí  per damunt d´ella fins al punt de descens. La baixada no és llarga, però si prou tècnica on el participant tindrà que demostrar les seves habilitats si vol arrapar alguns segons al cronòmetre.

Em baixat la Mola Llarga però la Trencamoles no ens dóna treva i tot seguit ja tenim la pròxima, i ara sí, última ascensió a la sempre emblemàtica Moleta Redona. Ascensió curta però intensa i a estes alçades de la cursa segur que passarà factura a qui no ha reservat una miqueta les forces. Arribarem al seu cim i sense pausa, començarem a baixar. No hi ha temps per a més alli dalt, una última baixada tècnica tornarà a ficar a prova la nostra habilitat i equilibri.


Hem superat les tres moles !!
Podem somriure, el viatge està sent intens però ara toca disfrutar del que més ens agrada … córrer. Uns metres de pista ens porten a una nova senda que entre romers ens durà al tercer avituallament, estem al Mas de Bel Km 13 aprox., reposem forces i toca apretar, ara és el moment d´arrapar eixos minutets que tanta satisfacció ens donaran al veure el crono de meta. Ací hem de tindre en compte que compartirem aproximadament dos km amb la marxa, per la qual cosa haurem de ser prudents. Més endavant, una nova bifurcació ens separarà i enfilarem la part final de la Trencamoles, una baixada molt ràpida per un antic assegador ens durà fins el povet dels 4 camins, estem molt prop del poble, però us demanem un últim esforç, les serretes, pujada curta però molt exigent i més a estes alçades de cursa, apretarem les dents i amunt. És l’última, ara sí, ens n’ anem cap a meta !!!!

Arribarem a l’ asfalt, això és símptoma de que açò s’acaba,  i ens anirem apropant al poble i el paseo serà testimoni de la nostra entrada. És un carrer amb pendent, però al final està la meta i no podem deixar de córrer …. arribem dalt, corba a la dreta i … FINISHER !!!! 




Ara ja saps els que hi ha …. 
T´ho perdràs ? ....... 
La Trencamoles t´espera !!!!

1/1/13

Contacte

Per a qualsevol consulta ens podreu trobar a :

- Lidón Masià: 616 82 48 25 (Tardes)
- Mail: lagrupaturmell@hotmail.com

Moltes gràcies.